NOS Nieuws Economie Aangepast

AH terughoudend met Zwarte Piet

Albert Heijn trekt zich de maatschappelijke discussie rond Zwarte Piet aan en weert hem zoveel mogelijk uit de supermarkten. Het hulpje van Sinterklaas is niet meer op AH-reclames te zien en beeltenissen verdwijnen uit de winkel.

Er zijn berichten dat hulppietjes, Nederlandse kinderen met een zwarte pruik op, de plaats van Zwarte Piet zullen innemen, maar dat wil AH niet bevestigen. "We krijgen heel Nederland over de vloer en hebben daarom rekening te houden met alle sentimenten. Sinterklaas is en blijft een gezellig feest voor iedereen en daar houden we rekening mee."

Beperkte schaal

Uitingen van Zwarte Piet zullen nog maar op beperkte schaal te zien zijn in de supermarkten van Albert Heijn. Zo liggen er in de schappen de komende feestdagen alleen nog maar chocolaatjes met afbeeldingen van Zwarte Piet, schmink en verkleedpakjes voor kinderen.

Volgens de woordvoerder van de grootste supermarktketen van Nederland zijn er veel symbolen die met Sinterklaas te maken hebben. Daarom zal die van Zwarte Piet niet gemist worden.

Vanaf half november kan iedereen met eigen ogen zien, waar Zwarte Piet bij AH nog te vinden is.

STER reclame