Van Riessen gaat baanwielrennen

Aangepast

Schaatsster Laurine van Riessen gaat haar schaatscarrière combineren met een loopbaan in het baanwielrennen. De 27-jarige schaatsster van Team Activia gaat fungeren als startster van de teamsprintploeg.

Van Riessen deed de afgelopen dagen mee aan een uitgebreide trainingsstage onder leiding van bondscoach René Wolff en dwong daarbij een plek af. Op korte termijn zal bondscoach Wolff met haar coach Jac Orie om tafel gaan om te kijken hoe beide programma's in elkaar gevlochten kunnen worden.

"Ik weet niet in hoeverre je alles makkelijk kunt combineren, maar het zal zeker een puzzel worden", aldus Van Riessen. "Ik denk dat de trainingen vrij goed overeenkomen. Heel veel dingen die zij ook doen, doen wij ook. Wij zitten bij de schaatsploeg sowieso heel veel op de fiets en dat is wel een voordeel. Ik ben gewoon explosief."

Olympische Spelen in Rio

Wolff heeft zich als doel gesteld om in anderhalf jaar een sprintster op te leiden waarmee de ploeg naar de Olympische Spelen in Rio kan. Willy Kanis stopte na de Spelen van Londen met baanwielrennen en was de startrenster op de teamsprint. Samen met Yvonne Hijgenaar vormde zij jaren een redelijk succesvol team en in Londen werden ze vijfde. Daarna stopten beiden.

Na Londen dienden zich een paar jonge, talentvolle sprintsters aan maar een starter voor de teamsprint zat daar niet bij. Daarom werd er een trainingsstage georganiseerd, waar Van Riessen als sterkste uit de bus kwam.

Bondscoach Wolff: "Je moet heel sterk zijn en het liefst heel explosief. Van Riessen komt hier duidelijk als sterkste uit de test."

STER Reclame