Bij protesten van Koerden in Hamburg zijn meerdere gewonden gevallen. In de Noord-Duitse stad stonden zo'n 400 Koerden bij een moskee tegenover honderden fundamentalistische moslims, berichten Duitse media.

Een aantal Koerden en salafisten raakten slaags met elkaar. Er vielen meerdere gewonden. De politie zette een waterkanon in om de groepen uit elkaar te drijven.

Eerder waren er botsingen tussen Koerden en radicale moslims bij het station van Hamburg. De groepen bekogelden elkaar daar met stenen en flessen, melden lokale media.

Celle

De Koerden protesteerden tegen de soennitische terreurgroep IS, die grote delen van Syrië en Irak heeft veroverd. Ook de Syrische grensplaats Kobani, vlak bij Turkije, dreigt in handen te vallen van IS. De Koerden, die deze week actievoeren in heel Europa, willen dat het Westen meer doet tegen IS.

In de Duitse stad Celle, bij Hannover, kwam het gisteravond opnieuw tot een botsing tussen jezidi's en Tsjetsjeense moslims. Ook daar greep de politie in. Maandagavond waren er ook al rellen in de stad.

STER reclame