Ajax en PEC Zwolle scoren niet

In de Arena stonden met Ajax en PEC Zwolle de nummer twee en drie van de ranglijst tegenover elkaar, maar een echte topper werd het niet. Er werd ook niet gescoord: 0-0.

De eerste minuten beloofden nog veel. Met een bekeken pass stuurde Jesper Drost Tomás Necid richting het Amsterdamse doel, maar het schot dat de Tsjech afleverde, was slap. Even later leverde Ricardo van Rhijn de bal af bij Kolbeinn Sigthórsson, die haalde meteen uit, maar stuitte op doelman Warner Hahn.

Slordigheden Ajax

De belofte van de openingsfase werd niet ingelost. De Zwollenaren brachten de Ajax-defensie met goede passes af en toe in verlegenheid, zonder grote kansen te creëren. Ajax bouwde gaandeweg een overwicht, maar kreeg PEC pas in de slotfase van de eerste helft met de rug tegen de muur. Telkens wanneer er een grote kans in de maak leek, ging er bij de Amsterdammers wat mis.

De bezoekers kwamen na de rust beter uit de kleedkamer en toonden het meeste initiatief. Het goede positiespel leidde niet tot grote kansen en gaandeweg was het toch weer Ajax dat de overhand kreeg. Dat leverde wel een kans op: uit een voorzet van Van Rhijn werkte Sigthorsson de bal uit een moeilijke hoek via de grond tegen de kruising. Aan de andere kant redde Cillessen op een schot van Necid.

Laag tempo

Ajax noch PEC wenste erg veel risico te nemen om een doelpunt af te dwingen. Daardoor wilden de vonken er in de Arena maar niet vanaf vliegen. Door het lage tempo dat Ajax hanteerde, bleef de Zwolse defensie zonder veel moeite overeind. Bij aanvallen van PEC had Ajax genoeg mensen achterin om schade te voorkomen.

In de slotminuut was Ajax toch nog dicht bij de volle winst. Davy Klaassen kwam gevaarlijk op over rechts. Hij legde de bal terug op Ricardo Kishna, die vanaf de rand van de zestien kon uithalen. Zijn schot mislukte echter faliekant.