Feyenoord verslaat mak Groningen

Een geconcentreerd, maar desondanks slordig Feyenoord heeft in De Kuip een eenvoudige, maar verdiende 4-0 zege geboekt op FC Groningen. Feyenoord was de bovenliggende partij, de bezoekers bakten er bijzonder weinig van.

Het duurde ruim twintig minuten voordat Feyenoord de eerste vloeiende aanval op de mat legde, maar toen was het ook meteen raak. Na een een-tweetje met Lex Immers prikte Colin Kazim-Richards de bal in de hoek. Eerder was Kazim-Richards na een foutje van Eric Botteghin al dicht bij de 1-0 geweest. Hij stuitte op doelman Sergio Padt en in de rebound schoot Jordy Clasie over.

Volop kansen

Kort na rust was er opnieuw een grote kans voor Kazim-Richards. Na Gronings geklungel kreeg hij opeens een vrije doortocht, maar hij stuitte op Padt. Tien minuten later was de wedstrijd gespeeld. Eerst kreeg Johan Kappelhof zijn tweede gele kaart, even later kopte Immers de 2-0 binnen.

De Rotterdammers kregen daarna volop kansen. Zo miste Elvis Manu oog in oog met doelman Padt. De 3-0 kon echter niet uitblijven. Een voorzet van Luke Wilkshire belandde op het hoofd van invaller Mitchell te Vrede, Padt redde nog wel, maar de ook net in het veld gekomen Jean-Paul Boëtius stond klaar om de bal binnen te koppen.

Vlak voor tijd maakte Te Vrede er uit een voorzet van Immers 4-0 van. FC Groningen heeft nu vier uitwedstrijden op rij verloren en wist in die wedstrijden niet één keer te scoren.