AZ en FC Twente in evenwicht

AZ heeft in zijn eerste duel met John van den Brom als coach op de bank thuis met 2-2 gelijkgespeeld tegen het nog altijd ongeslagen FC Twente.

Twente had in de beginfase een licht overwicht en kreeg kansjes via Luc Castaignos en Kyle Ebecilio. Hun inzetten verdwenen echter naast het doel.

Naarmate de eerste helft vorderde werd AZ sterker en na bijna een half uur kwam het op voorsprong. Thom Haye zag een rush stranden, maar de bal belandde via Jesús Corona en Rasmus Bengtsson voor de voeten van Robert Mühren, die met een schuiver scoorde.

Twente buigt achterstand om

In de openingsfase van de tweede helft leek er voor AZ nog geen vuiltje aan de lucht, maar nadat Mühren met een schot in het zijnet dicht bij de 2-0 was geweest, boog Twente zijn achterstand in een tijdsbestek van vijf minuten om.

Ebecilio trof doel met een kopbal uit een vrije trap van Hakim Ziyech, die later zelf de 2-1 voor zijn rekening nam. De middenvelder stuurde Wesley Hoedt en Celso Ortíz met enkele fraaie bewegingen het bos in en schoot raak.

AZ was tussen de twee Twentse treffers in dicht bij succes geweest via Mühren, wiens pegel de lat raakte, en drong ook daarna aan. Een indraaiende vrije trap van Nemanja Gudelj veroorzaakte chaos voor het Twentse doel, maar invaller Mikhael Rosheuvel en Mühren zagen hun inzetten gekeerd door verdedigers.

Verdiende gelijkmaker

In de slotfase tekende Muhamer Tankovic voor de verdiende gelijkmaker. De invaller scoorde van dichtbij nadat Victor Elm de bal uit een hoekschop voor zijn voeten had gekopt. Doelman Nick Marsman voorkwam bij een schot van Haye nog dat Twente zijn eerste nederlaag van het seizoen leed.