PSV simpel langs Excelsior

Zoals op basis van de statistieken mocht worden verwacht, heeft PSV op eigen veld Excelsior simpel verslagen. De Eindhovenaren wonnen met 3-0 van de Rotterdammers, die bij hun zeventien eerdere bezoekjes aan PSV slechts één keer (43 jaar geleden) hadden gezegevierd.

PSV leidde bij de rust met 2-0 dankzij doelpunten van Adam Maher, die zijn honderdste eredivisieduel speelde, en Luciano Narsingh. De Excelsior-defensie verkeek zich op Mahers voorzet, die daardoor achter de verbouwereerde doelman Gino Coutinho in het doel rolde. Narsingh scoorde van dichtbij na goed werk van Jetro Willems en Jürgen Locadia.

Afgekeurde goal

Coutinho had eerder in de eerste helft nog averij voorkomen bij inzetten van Locadia, Narsingh en Florian Jozefzoon. De laatste zag ook nog een treffer, naar het scheen ten onrechte, afgekeurd worden vanwege buitenspel.

Kort na de pauze was het duel beslist. Coutinho keerde de inzet van Jozefzoon, maar hij tikte de bal tegen de knie van Locadia, die (ogenschijnlijk in buitenspelpositie) tot zijn eigen verbazing scoorde.

Rood voor Bruma

Na een uur werd PSV een tiental. Jeffrey Bruma kreeg rood vanwege een overtreding op de doorgebroken Tom van Weert. Trainer Phillip Cocu wond zich daar dermate over op, dat hij door scheidsrechter Serdar Gözübüyük naar de tribunes werd verwezen.

In het vervolg van de tweede helft liet PSV het initiatief aan Excelsior, maar de zege van de thuisclub kwam geen moment in gevaar.