Go Ahead Eagles stunt in Utrecht

Go Ahead Eagles heeft voor het eerst sinds 1 november 1992 gewonnen bij FC Utrecht. De ploeg van coach Foeke Booy zegevierde in een aantrekkelijke wedstrijd met 3-2 bij de Domstedelingen, die in de tweede helft een 2-0 voorsprong verspeelden.

Het overwicht van FC Utrecht leverde in de eerste helft legio kansen op. Het benutten ervan was een ander verhaal en dus haalde Go Ahead, zij het soms met wat geluk, schadevrij de rust.

Doelman Erik Cummins voorkwam onheil bij afstandsschoten van Anouar Kali en Rubio Rubin. Jeffrey Rijsdijk kwam zijn doelman te hulp toen die al omspeeld was door Rubin en Sjoerd Overgoor redde op de lijn bij een kopbal van Ruud Boymans.

Mark van der Maarel was voor rust het dichtst bij Utrechts succes, maar zijn schot belandde via de rug van Jop van der Linden tegen de paal. Go Ahead was dreigend bij sporadische counters, maar zodra het Utrechtse doel in zicht kwam grossierde de ploeg in slordigheden.

Goal debutant Kerk

Kort na de rust bekroonde Gyrano Kerk zijn debuut in de basis met een doeltreffend hakje en rondde Boymans een fraaie aanval af met de 2-0. De wedstrijd leek beslist, maar niets bleek minder waar.

Luttele minuten na de 2-0 bracht Deniz Turuc de spanning terug met een door Ramon Leeuwin van richting veranderd schot. De Deventenaren kregen nieuwe moed en Rijsdijk en Fernando Lewis dwongen doelman Robbin Ruiter tot enkele reddingen.

Rijsdijk matchwinner

In het levendige vervolg, waarin het spel op en neer golfde, voorkwam de paal de 3-1 bij een vrije trap van Tommy Oar en tekende Bart Vriends voor de 2-2. De bij Utrecht opgeleide verdediger kopte hard raak uit een hoekschop van Van der Linden. In de extra tijd viel de bal na een verre inworp zomaar voor de voeten van Rijsdijk, die niet aarzelde en diagonaal raak schoot.