Willem II is Heerenveen de baas

sc Heerenveen is er niet in geslaagd de koppositie te grijpen. De ploeg van trainer Dwight Lodeweges verloor met 2-1 bij Willem II en staat daardoor nog altijd op één punt van PSV, Ajax en PEC Zwolle, die zondag in actie komen.

Beide ploegen speelden op de aanval en waren in de openingsfase aan elkaar gewaagd, al waren er amper kansen. Alleen Joey van den Bergh en Terell Ondaan zorgden met een schot voor enig gevaar.

Uth opent score

Gaandeweg de eerste helft nam Heerenveen meer het initiatief. De ploeg werd ook dreigender, met name via Mark Uth. De spits faalde eerst nog oog in oog met doelman Kostas Lamprou, maar vlak voor rust was hij na een lage voorzet van Daley Sinkgraven wel trefzeker.

In de tweede helft golfde het spel op en neer. Willem II ging enthousiast op zoek naar de gelijkmaker, maar via razendsnelle uitbraken zorgde Heerenveen ook geregeld voor gevaar.

Willem II slaat toe in slotfase

Beide ploegen kregen ook genoeg mogelijkheden, maar de keepers toonden hun klasse. Zo stond Lamprou succes voor Luciano Slagveer en Marten de Roon in de weg, terwijl aan de andere kant Kristoffer Nordfeldt alert was bij kansen voor Samuel Armenteros, Robbie Haemhouts en Ondaan.

Een kwartier voor tijd werd het toch 1-1. Een harde vrije trap van invaller Ali Messaoud werd door Dries Wuytens van richting veranderd, waardoor Nordfeldt kansloos was. De ploegen gingen daarna fel op zoek naar de winnende treffer en na een aantal gemiste kansen bezorgde Ondaan de Tilburgers drie minuten voor tijd toch nog drie punten door met een harde knal Nordfeldt kansloos te laten.