Ruime zege Cambuur op Dordrecht

SC Cambuur blijft prima presteren in de eredivisie. De Friezen wonnen in eigen huis met 4-1 van FC Dordrecht en staan nu nog steviger in het linkerrijtje.

De wedstrijd werd voor de thuisploeg en de fans een feestje, dat al in de eerste minuut in gang werd gezet. Dordrecht hielp een handje mee door de bal op knullige wijze in te leveren bij Albert Rusnák, waarna Daniel de Ridder met een prachtig wippertje de score opende.

In de zesde minuut schoot Bartholomew Ogbeche in de drukte van het strafschopgebied beheerst raak en stond de 2-0 al op het scorebord. De Friese honger was nog niet gestild en aan de hand van de ongrijpbare Furdjel Narsingh bleef de druk voor Dordrecht immens hoog.

Even adem

Pas na een half uur kregen de bezoekers weer even wat adem, maar zelf gevaarlijk worden lukte geen moment. Dat moest anders in de tweede helft en de aanvallende intenties bij Dordrecht waren plots duidelijk merkbaar.

Het gewenste resultaat bleef uit. Sterker nog, na een snelle tegenaanval maakte Ogbeche er 3-0 van en nog binnen het uur verzorgde Sander van de Streek het vierde Cambuur-doelpunt. De 21-jarige middenvelder schoot de bal mooi in de kruising.

In het laatste halfuur was de fut er een beetje uit bij de Friezen en in de slotfase mocht Dordrecht zowaar nog wat terugdoen. Invaller Rihairo Meulens redde de eer met een droge knal in de verre hoek. Het deed niets af aan de superioriteit van de thuisploeg.