PvdA-Kamerlid Servaes is persoonlijk voor erkenning van een Palestijnse staat. Dat zei hij in het radioprogramma Kamerbreed.

Het officiële standpunt van de PvdA is dat de Palestijnen als zelfstandig VN-lid zou moeten worden erkend. Maar Servaes ging nu een stap verder. Op de vraag wat hij van een Palestijnse staat vond als hij frank en vrij zou kunnen praten, zei hij: "Ik zou daar geen moeite mee hebben".

D66-Kamerlid Schouw, die ook in het programma te gast was, zei dat hij blij was met de woorden van Servaes. "Wij vinden dat een goede richting en ik ben blij dat de PvdA dat ook vindt."

Belangrijk signaal

De Kamerleden reageerden op de aankondiging van de nieuwe centrumlinkse Zweedse regering. Die wil als eerste EU-land op korte termijn Palestina als Palestijnse staat erkennen. Servaes noemde dit een belangrijk signaal.

Erkenning van de Palestijnse staat ligt politiek zeer gevoelig en zal voorlopig niet gebeuren. "Er is simpelweg in Nederland geen meerderheid voor. Dat is pijnlijk, maar dat is de conclusie", aldus Servaes.

STER reclame