Maria Sjarapova en Petra Kvitová gaan strijden om de titel in Peking. Sjarapova ontdeed zich in haar halve finale overtuigend van Ana Ivanovic (6-0, 6-4) en Kvitová had drie sets nodig om Sam Stosur te verslaan: 6-3, 5-7, 6-2.

Voor Sjarapova betekent het haar eerste eindstrijd sinds de finale van Roland Garros. Met de winst op Ivanovic nam ze revanche voor twee nederlagen van eerder dit jaar. Zowel in Rome als in Cincinnati was de Servische te sterk geweest.

In Cincinnati haalde Ivanovic de finale en een maand later schreef ze het WTA-toernooi van Tokio op haar naam. Bij de laatste acht in Peking kreeg Ivanovic een vrije doortocht, omdat de Roemeense Simona Halep zich terugtrok.

Sjarapova stelde de laatste maanden enigszins teleur. Na haar toernooizege op Roland Garros, strandde ze op Wimbledon en de US Open al in de vierde ronde. Vorige week werd ze in Wuhan uitgeschakeld door de laaggeklasseerde Zwitserse Timea Bacsinszky.

Petra Kvitová

Om Serena Williams op te volgen als winnares van het WTA-toernooi van Peking moet Sjarapova afrekenen met Kvitová. De Tsjechische, vorige week nog de sterkste in Wuhan, is bezig aan een indrukwekkende reeks: ze is al acht partijen op rij ongeslagen.

In Peking kon Kvitová twee ronden overslaan. In de eerste ronde ontving ze een bye en in derde ronde trok Venus Williams zich ziek terug .

STER reclame