Vitesse veel te sterk voor ADO

Vitesse heeft zijn tweede opeenvolgende ruime zege geboekt. Na de 6-2 overwinning op FC Dordrecht werd in het Gelredome ADO Den Haag op een 6-1 nederlaag getrakteerd.

De Arnhemmers spelen al het hele seizoen aardig voetbal, maar de laatste weken betaalt zich dat ook uit in de score. Al na vijf minuten lag de bal in het Haagse doel: op aangeven van Valeri Qazaishvili joeg Kelvin Leerdam de bal in het net. Niet veel later maakte de veel scorende verdediger zijn tweede, dit keer op aangeven van Abiola Dauda.

ADO leek rijp voor de sloop, maar vanuit het niets deed de ploeg wat terug. Piet Velthuizen keerde een inzet van Roland Alberg maar half, waarna Michiel Kramer er als de kippen bij was om de bal knap over de Vitesse-doelman te stiften. Met zijn zesde treffer van het seizoen is de Haagse spits nu topscorer in de eredivisie.

Korte duur

De Haagse opleving bleek van korte duur. Nog voor de rust besliste de thuisploeg op niet mis te verstane wijze de wedstrijd. ADO-verdediger Timothy Derijck hielp mee door de 3-1 in eigen doel te koppen, waarna Marko Vejinovic met een rake vrije trap en een benutte strafschop de score naar 5-1 tilde.

Ook in de tweede helft deed Vitesse zijn best om het publiek te vermaken, al ging dat in een lager tempo en met iets minder noodzaak dan voor rust. Wel leverde het nog een zesde treffer op. Opnieuw mocht Vejinovic vanaf elf meter aanleggen en opnieuw was het raak.

Verder leed bleef de Hagenaars bespaard. Voor Henk Fraser, die sinds februari dit jaar in dienst is, was het de vijfde nederlaag bij ADO (en de vierde dit seizoen), maar pas de eerste met meer dan een doelpunt verschil. Vitesse-trainer Peter Bosz had een betere dag: hij liet zijn zoon Gino in de slotfase debuteren.