NOS NieuwsAangepast

Monstertrucker onderzocht door arts

Monstertruckchauffeur Mario D. is gisteravond onderzocht door een arts, omdat zijn gezondheidssituatie zorgwekkend was. Dat zegt de advocaat van D.

Volgens advocaat Rob Oude Breuil gaat het niet goed met zijn cliënt. Hij is getraumatiseerd en voelt zich heel erg schuldig. D. verleende kort na het ongeluk zelf ter plekke hulp voordat hij werd aangehouden door de politie.

In beperking

Mario D. zit momenteel in een observatiecel waar hij in de gaten kan worden gehouden. Hij zit in beperking en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. De monstertruckchauffeur heeft zijn gezin sinds het ongeluk niet meer gezien of gesproken.

D. is verscheidene malen uitvoerig verhoord en heeft volgens Oude Breuil alles verklaard wat hij kan verklaren. "Hoezo houdt de officier van justitie hem nog vast?" , vraagt hij zich af. "Hij is zelf ook slachtoffer. Iedereen zal begrijpen dat hij dit niet heeft gewild."

Vandaag wordt D. voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalt of de verdachte vrij komt of langer vast blijft zitten.

"Wat willen ze?"

De politie deed gisteren technisch onderzoek aan de monstertruck die afgelopen zondag het publiek inreed. In een ingezonden brief die vandaag in De Telegraaf verscheen, schrijft D. dat hij niets over de schuldvraag wil zeggen uit respect voor de slachtoffers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl