NOS NieuwsAangepast

John en Linda de Mol bedreigd

John en Linda de Mol worden al een jaar bedreigd en er is geprobeerd hen af te persen. Dat meldt de politie, die de zaak vanavond in het tv-programma Opsporing Verzocht onder de aandacht brengt.

Volgens de politie wordt de tv-producent en miljardair John de Mol onder druk gezet via zijn zus Linda. Zij en haar kinderen zouden bedreigd worden. Mogelijk zijn er meerdere daders. Van één dader is een compositietekening gemaakt. Die wordt vanavond getoond.

Een woordvoerder van de familie vertelt de NOS dat de familie niet is ingegaan op de eisen van de afperser(s). Er is geen geld betaald. Niet in deze zaak, en ook niet in eerdere afpersingszaken waar de familie mee te maken heeft gehad, aldus de woordvoerder.

Meteen ingeschakeld

Een woordvoerder van de politie laat weten dat de familie De Mol meteen de politie heeft ingeschakeld vanaf het moment dat de bedreigingen binnen kwamen: "Dat is het beleid van de familie. Ze zijn in dit verband echt wel wat gewend, maar dit moet nu stoppen. En we hebben ook aanknopingspunten waardoor we denken dat dat mogelijk is."

De politie wacht tot de uitzending van Opsporing Verzocht met nieuwe details. De uitzending begint om 20.30 uur op NPO 1. John en Linda de Mol willen allebei geen commentaar geven.

Eerdere afpersing

Het is niet de eerste keer dat criminelen het op de mediafamilie gemunt hebben. In 2005 werd Hagenaar Rocky T. veroordeeld tot twee jaar cel voor het afpersen en met de dood bedreigen van John de Mol en medewerkers van diens bedrijf Talpa. Zijn toenmalige advocaat zegt vandaag tegen de NOS "niets te weten" van de huidige bedreigingen. Zijn cliënt nam destijds de benen, na een deel van zijn straf te hebben uitgezeten.

Een paar jaar later, in 2007, dook tijdens het liquidatieproces Passage de naam van Johnny de Mol op. Volgens de weduwe van één van de geliquideerde criminelen zouden er plannen zijn geweest om de zoon van John te ontvoeren. Die zaak werd nooit opgehelderd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl