Het duel tussen Manchester City en AS Roma vanavond in de Champions League is niet zomaar een topduel, het is ook de confrontatie tussen twee spelers die nog maar twee jaar geleden gebroederlijk de meest begeerde voetbaltrofee van Europa veroverden. Frank Lampard en Ashley Cole verheugen zich op de ontmoeting.

Volgens Roma-speler Cole ligt de druk op de schouders van de thuisploeg: "Zij moeten winnen. Manchester City heeft geweldige spelers. Hun ambities zijn bekend. Ze zijn al kampioen geworden, ze hebben fantastische spelers."

"Iedereen weet wat Lampard brengt"

Manchester verloor de eerste wedstrijd in poule E nipt met 1-0 van Bayern München, terwijl AS Roma CSKA Moskou afdroogde met 5-1. Cole ruilde afgelopen zomer Chelsea in voor AS Roma, terwijl Lampard via een omweg terechtkwam bij City. Lampard werd door Chelsea verkocht aan New York City FC, maar in afwachting van de start van de Amerikaanse profcompetitie wordt hij momenteel verhuurd aan Manchester City.

Lampard heeft al vier keer gescoord voor zijn nieuwe club, een gegeven dat Cole niet verbaast: "Ik denk dat iedereen wel weet wat Lampard brengt in een team. Hij is een geweldig ervaren speler. Hij scoort, dat is wat hij doet. Ik zie er echt naar uit om hem weer te zien."

Cole zelf heeft wat meer aanpassingsproblemen bij zijn nieuwe club. Hij vindt zelf dat hij nog niet brengt wat hij zou moeten brengen: "Ik kan beter. Ik denk dat ik nog een paar wedstrijden nodig heb om mijn plek te vinden in het team. Dan ben ik ervan overtuigd dat ik net zo van waarde kan zijn als ik was voor Chelsea en Arsenal."

STER reclame