Gerritsen wist niet van monstertruck

time icon Aangepast

Burgemeester Hans Gerritsen van Haaksbergen wist niet dat een monstertruck in zijn dorp gisteren een show zou geven. Hij wist wel dat er een stuntteam zou komen. Dat zei hij vandaag in het NOS Radio 1 Journaal.

"Ik was ervan op de hoogte dat een stuntteam werk zou gaan uitvoeren in ons dorp. Die vergunning is verleend. Ik wist niet dat er een monstertruck bij was", aldus Gerritsen.

Naar de vergunning loopt nu een onafhankelijk onderzoek, omdat deze vergunning "vragen oproept", zegt de burgemeester. "Wij zijn verantwoordelijk voor de vergunningverlening. Omdat wij als gemeente een rol in het verhaal hebben, willen we graag helderheid over hoe dit is gegaan."

Ook de rest van het dorp wil weten hoe dit heeft kunnen gebeuren, zegt de burgemeester. "Maar eerst gaat de aandacht uit naar de slachtoffers en de nabestaanden. Het hele dorp is in shock. Iedereen is aangeslagen. Ook het gemeentebestuur. Het is heel emotioneel en aangrijpend om bij de mensen langs te gaan. Ze vragen bijvoorbeeld hoe ze de uitvaart moeten regelen."

STER Reclame