"De bestuurder van de monstertruck is compleet van de kaart. Hij heeft gisteravond na afloop van het ongeluk nog minstens een uur geholpen en gekeken. Dat was heel heftig voor hem. Mede daardoor verkeert hij nu in shock."

Dat zegt zijn advocaat, Rob Oude Breuil. Volgens hem is het heel lastig om nu een gesprek te voeren met zijn cliënt. "Maar hij realiseert zich heel goed wat er gebeurd is nu."

De raadsman heeft met de bestuurder gesproken over wat er gebeurd is en hoe het kon gebeuren. Maar vanwege het lopende politieonderzoek wil de advocaat niet zeggen wat de bestuurder hierover heeft verklaard.

Mankement

"De politie heeft de monstertruck in beslag genomen. Die wordt de komende dagen binnenstebuiten gekeerd om te kijken of er sprake is geweest van bijvoorbeeld een technisch mankement."

De advocaat betwijfelt of een persoonlijke fout heeft geleid tot het ongeluk. "Mijn cliënt doet al heel lang dit soort stunts en rijdt al heel lang in dit soort voertuigen."

Internationale richtlijnen

De bestuurder is dood door schuld ten laste gelegd. Maar volgens Oude Breuil is het heel goed mogelijk dat ook de gemeente, de organisatie en het bedrijf van zijn cliënt aansprakelijk worden gesteld.

Of de bestuurder van de monstertruck op de hoogte was van internationale richtlijnen voor dit soort stunts, kan de advocaat niet zeggen. Ook zegt hij niet te weten hoe de vergunningverlening is verlopen.

Volgens de advocaat moet nu eerst de zorg uitgaan naar de gewonden. "Pas als de politie haar onderzoek heeft afgerond, wordt relevant wie aansprakelijk is en wie kan worden aangewezen als schuldige."

STER reclame