Knokkend sc Heerenveen klopt PSV

time icon Aangepast

Koploper PSV heeft zich in Friesland laten aftroeven door een knokkend sc Heerenveen, dat lang met een man minder speelde, niet van de wijs raakte en uiteindelijk - na ook een rode kaart voor PSV - werd beloond met een 1-0 zege.

De eerste helft verliep zuur voor Heerenveen. De ploeg speelde met een groot hart en was PSV op alle fronten de baas. Een treffer hing in de lucht, maar wat ontbrak was een echt grote kans.

Die kwam er na een half uur wel voor PSV. Na een mooie aanval stelde Florian Jozefzoon na een mooie hakbal van Georginio Wijnaldum de Groningse doelman op de proef.

Rode kaart Marzo

Het bleek de voorbode van groter onheil voor de thuisploeg. Florian Jozefzoon werd bij een counter door Stefano Marzo met een op zich lichte overtreding naar de grond getrokken en de Heerenveenverdediger moest met rood naar de kant.

Het was na rust niet meteen duidelijk dat PSV een man meer had. De koploper kwam niet tot vloeiende aanvallen en oogde nog steeds onmachtig.

Kans Wijnaldum

Pas na zo'n tien minuten kregen de bezoekers een overwicht, wat resulteerde in een open kopkans voor Wijnaldum. Hij mikte over. De slap spelende koploper kreeg de Friezen niet met de rug tegen de muur.

Kort nadat Jozefzoon een opgelegde kans om zeep had geholpen, bood Joshua Brenet Heerenveen de helpende hand: met een onnodig wilde actie tegen Mark Uth verdiende hij een rode kaart en was het opeens tien tegen tien.

Heerenveen beloond

En nu werd de aanhoudende strijdlust van de Friezen wel beloond. Op aangeven van Luciano Slagveer schoot Daley Sinkgraven beheerst raak: 1-0

Het offensief dat PSV er nog uitperste, oogde ook al niet overtuigend en Heerenveen bleef rustig op de been.

STER Reclame