Nipte zege Groningen op Willem II

FC Groningen heeft zich dankzij een 1-0 thuiszege op Willem II een plaats verworven in de subtop van de eredivisie.

Na een gezapig eerste half uur zonder grote kansen, kwam Groningen op 1-0. Een vrije trap van Yoëll van Nieff werd in de muur door de opspringende Jerson Cabral met de arm gekeerd, waarna de bal op de stip belandde. Michael de Leeuw schoot de penalty hard in de kruising.

Willem II schreeuwt om strafschop

Het vervolg van de eerste helft leverde nauwelijks kansen op, maar wel claimde Willem II tot twee keer toe vergeefs een strafschop. De Tilburgers kregen nul op het rekest bij vermeend hands van Tom Hiariej en ook toen Ben Sahar neerging in een duel met Eric Botteghin.

De tweede helft was duidelijk levendiger met kansen voor beide ploegen. Namens de thuisclub zag Hiariej een schot gestopt door Kostas Lamprou en had Tjaronn Chery geen succes met een schot en een vrije trap.

Padt houdt doel schoon

Aan de andere kant stelden Cabral en Robert Braber doelman Sergio Padt op de proef. De Tilburgers keeper zag later Stijn Wuytens vrij voor hem opduiken, maar de Belg faalde. Ook Jordens Peters en Bruno Andrade namen het Groningse doel nog onder vuur, maar de gelijkmaker bleef uit.

In de slotfase verzuimde Daan van der Velden het duel te beslissen. Hij was niet zelfzuchtig en wilde de bal breed leggen naar Dino Islamovic, wat achteraf geen goede beslissing was.