Matig Twente is Utrecht de baas

Aangepast

FC Twente is ook na zeven duels in de eredivisie nog ongeslagen. De ploeg begon tegen FC Utrecht goed, zakte vervolgens weg en won uiteindelijk met 3-1.

De Tukkers kenden een sterk eerste kwartier, waarna ze met 3-0 voor hadden moeten staan. Het bleef bij een mooie, rake vrije trap van Kyle Ebecilio. Het lag open achterin bij FC Utrecht, maar Hakim Ziyech (hij had moeten afleggen op Ryo Miyaichi) en Luc Castaignos (alleen voor het doel stuitte hij op doelman Robbin Ruiter) wisten daar niet van te profiteren.

Spelpeil zakt

Daarna zakte het spelpeil naar een bedenkelijk niveau. FC Twente wachtte af en de bezoekers konden geen vuist maken. De enige Utrechtse kans was voor Mark Diemers, die na geklungel achterin bij de Tukkers kon uithalen. Zijn schot werd gekeerd door doelman Nick Marsman.

Utrecht beet na rust feller van zich af en was heel dicht bij de gelijkmaker. Marsman was bij een kopbal van Gevero Markiet geklopt, maar kreeg op de doellijn hulp van Youness Mokhtar.

De bezoekers verdienden een treffer, maar zagen de Tukkers op gelukkige wijze op 2-0 komen. Een stift van Castaignois over Ruiter mislukte, waarna de bal via Utrecht-speler Christian Kum toch nog in het doel verdween.

Utrecht geeft niet op

De Domstedelingen gaven niet op en werden beloond met een mooie treffer van Yassin Ayoub: vanaf de rand van de zestien schoot hij de bal in de bovenhoek. Ondertussen bleef het Twentse spel beneden peil; bijna elke aanval strandde door slordigheid of zelfzuchtigheid.

Utrecht creƫerde geen kansen meer en kort voor tijd besliste Castaignos met een hard schot het duel: 3-1.

STER Reclame