Bij een evenement in het centrum van Haaksbergen is een monstertruck het publiek ingereden. Daarbij zijn twee doden gevallen en verwacht wordt dat dat aantal oploopt. Zes mensen raakten zwaargewond en er zijn 19 mensen met lichtere verwondingen.

Op een filmpje is te zien dat de truck in een show over een aantal oude auto's rijdt en daarna uit de bocht vliegt. De beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Eerder op de middag meldde burgemeester Hans Gerritsen dat er twee kinderen waren overleden, maar dat werd 's avonds op een persconferentie niet bevestigd.

Rampenopvangplan

Volgens verslaggever Matthijs Holtrop stond het marktplein in Haaksbergen vol met hulpverleners. "De ambulances reden af en aan." De indruk is dat de hulpverlening erg snel op gang kwam.

Er zijn politieauto's, brandweerauto's, ambulances en traumahelikopters uit de hele regio ingezet. Ook hulpdiensten uit Duitsland zijn naar het Overijsselse dorp gekomen.

De ziekenhuizen in Almelo en Enschede hebben een rampenopvangplan in werking gesteld. Het Enschedese Medisch Spectrum Twente vraagt mensen vanavond niet naar het reguliere bezoekuur te komen.

De gemeente Haaksbergen heeft een informatienummer opengesteld: 053 573 45 67. Ook de ANWB heeft een nummer voor mensen die willen weten of hun bekenden betrokken waren: 088 269 00 00.

Autoshow

In Haaksbergen werd vandaag de autoshow Automotorsportief gehouden. De monstertruck is een gigantische pick-uptruck met 1500 pk. De wielen zijn enorm.

STER reclame