Excelsior en Cambuur delen de buit

Excelsior en SC Cambuur hebben op Woudestein met 1-1 gelijkgespeeld. De Friezen dreigen daardoor de aansluiting met de subtop in de eredivisie te verliezen en de Rotterdammers blijven op de drempel van het linkerrijtje hangen.

Excelsior was in de eerste helft heer en meester en onder anderen Jeff Stans, Ricky Kruys en Jordan Botaka kregen de nodige kansen, maar alleen Tom van Weert kwam tot scoren. Oog in oog met doelman Leonard Nienhuis zag hij zijn eerste inzet gekeerd worden, maar de rebound was wel raak. Martijn Barto was het dichtst bij succes voor Cambuur; zijn schot ging net naast.

Fel Cambuur

In de beginfase van de tweede helft toonde Sander van de Streek zich bijna een gouden wissel bij Cambuur (hij kopte naast) en zag Excelsior een treffer worden afgekeurd. Van Weert zou in buitenspelpositie een doeltreffend schot van Stans van richting hebben veranderd, maar daarover waren de meningen verdeeld.

De na de rust fellere Friezen kwamen op 1-1 via Bartholomew Ogbeche. De Nigeriaanse aanvaller, die eerder een schot gestopt had gezien door Gino Coutinho, verschalkte de doelman nu wel. Coutinho bracht in eerste instantie nog redding, maar Ogbeche was in de herkansing wel trefzeker.

In het vervolg van de tweede helft voorkwamen Coutinho (bij een schot van Albert Rusnák) en de paal (bij een van richting veranderd schot van Barto) dat Excelsior zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen leed.