AZ pakt volle winst bij ADO

Met komend hoofdtrainer John van den Brom op de tribune heeft AZ uit met 3-2 gewonnen van ADO Den Haag.

Door twee fraaie treffers stond het bij de rust 1-1. In de 42ste minuut opende Michiel Kramer uit een voorzet van Aaron Meijers met een snoeiharde kopbal de score voor de thuisploeg. Drie minuten later haalde Simon Poulsen uit en zag de bal via doelman Martin Hansen en de onderkant van het lat tegen het net spatten.

De gelijke stand was een juiste afspiegeling van het spel in de eerste helft, waarin AZ misschien iets meer balbezit had, maar geen echt grote kansen creëerde. Wel had Robert Mühren moeten scoren. Met een lob had hij ADO-doelman Martin Hansen kunnen kloppen, maar hij koos voor een (slecht) schot.

AZ na rust beter

Na rust kwam het meeste gevaar van AZ. Hansen redde met de voet bij een inzet van Markus Henriksen en ook Mühren was dicht bij de 1-2: bij een vrije kopkans verzuimde hij de verre hoek te kiezen.

De tweede Alkmaarse treffer kwam er toch en ook dit was een fraaie. Mattias Johansson joeg de bal uit een moeilijke hoek in het dak van het doel. Even later ontsnapte Guus Hupperts (AZ) aan een tweede gele kaart.

ADO wist er geen 'Haags kwartiertje' uit te persen. AZ bleef vooralsnog niet alleen eenvoudig op de been, de Alkmaarders scoorden ook nog en opnieuw mocht het doelpunt er zijn: Nemanja Gudelj krulde de bal uit een vrije trap in het doel.

Nog even spannend

De wedstrijd leek beslist, maar kort voor tijd bracht Roland Alberg de spanning nog even terug. Kevin Jansen had nog kunnen scoren (hij schoot over) en Alberg had bijna succes met een kopbal, maar AZ bleef op de been.