Revanche Feyenoord op Go Ahead

Aangepast

Feyenoord heeft het tweede treffen met Go Ahead Eagles in een week wel gewonnen. Na de verrassende bekerzege van de Deventenaren, was Feyenoord nu van begin tot eind bij de les: 0-4.

De Rotterdammers startten veel scherper dan in het bekerduel. Feyenoord maakte het spel en de thuisploeg zakte gedwee in. Veel tastbaars leverde de Rotterdamse dadendrang aanvankelijk niet op. De vrije man werd voorin sporadisch gevonden, waardoor kansen uitbleven.

Een afstandsschot van Karim El Ahmadi over het doel van Erik Cummins en een slappe inzet van Elvis Manu waren lange tijd de enige wapenfeiten. Go Ahead stelde er een richtingloos schuivertje en een gevaarlijke kopbal van Fernando Lewis tegenover.

In eigen doel

Feyenoord schoof steeds verder op, een doelpunt kon niet uitblijven. Die kwam er na een klein halfuur. Terence Kongolo stuurde Miquel Nelom over links diep. Diens voorzet werd half gemist door Colin Kazim-Richards, waarna Giliano Wijnaldum de bal in eigen doel werkte voordat Lex Immers dat kon doen.

Kazim-Richards deed opnieuw van zich spreken met een weergaloze omhaal. Sensationeel, maar wel weer naast. Jens Toornstra miste niet. Nu was het Manu die het gapende gat op de linkerflank indook. Zijn voorzet op Toornstra was precies op maat.

Dugout stroomt leeg

De bezoekers lieten de bal na rust rondgaan en boden Go Ahead niet de kans zich op te richten. Feyenoord zat er kort op, won de duels en bleef de bovenliggende partij. Kazim-Richards liet zien wel degelijk ook tussen de palen te kunnen mikken. En hoe; van 25 meter schoot de spits - want dat is hij - de bal in de bovenhoek. De dugout stroomde leeg om de eerste treffer van de Turk te begroeten. Uitblinker Manu gunde de 4-0 in de slotminuten aan invaller Mitchell Te Vrede.

Go Ahead was zelf geen eretreffer gegund. Jop van der Linden was er nog wel heel dichtbij. Een vrije trap van de specialist eindigde buiten bereik van Kenneth Vermeer op de paal. Woensdag ging de bal er van ongeveer dezelfde plek nog feilloos in. Maar ja, de tweede keer was alles anders.

STER Reclame