PEC te sterk voor Heracles

Aan de sterke reeks van PEC Zwolle en de miserabele van Heracles Almelo is nog geen einde gekomen. De Almeloërs maakten het de thuisclub in de tweede helft lastig, maar PEC trok toch met 4-2 aan het langste eind.

Kort na het beginsignaal was Jesper Drost al dicht bij Zwols succes. Zijn schot van afstand ging maar net naast. Het was de opmaat voor een eerste helft, waarin PEC de betere ploeg was, maar Heracles onverwacht hoop mocht koesteren.

Scoreverloop

Drost stond na bijna een kwartier aan de basis van de 1-0. Hij ontdeed zich van een aantal tegenspelers en bediende Mustafa Saymak, die met een fraai schot scoorde.

De Zwollenaren bleven daarna sterker, maar Heracles counterde soms gevaarlijk. Wouter Weghorst was al dicht bij de gelijkmaker (hij tikte de bal net naast), waarna Thomas Bruns wel trefzeker was. Hij scoorde na goed doorzetten van Mark-Jan Fledderus.

Op slag van rust kwam PEC toch weer op voorsprong. Na hands van Fledderus belandde de bal op de stip en schoot Tomas Necid feilloos raak.

In de tweede helft liet Zwolle het initiatief meer aan Heracles en de gevolgen bleven niet uit. Bel Hassani gaf een waarschuwingsschot op de paal, maar Oussama Tannane tekende wel voor de 2-2. Hij schoot raak uit een door Weghorst doorgekopte inworp van Mark Engberink.

Onbesuisde tackle

Heracles was bij een afstandsschot van Tannane nog dicht bij de volle buit, maar tien minuten voor het einde onderging het een aderlating. Engberink kreeg rood na een onbesuisde tackle op Soufian Moro, waarna PEC in de slotfase de overwinning veiligstelde.

Stef Nijland scoorde uit de rebound nadat Drost de paal had geraakt en met een schuiver bepaalde Drost de eindstand op 4-2.