NOS NieuwsAangepast

Verhuizing rechtbanken ingetrokken

De rechtbank Noord-Nederland heeft het plan ingetrokken om kantoorpersoneel van de rechtbank in Assen en Leeuwarden naar Groningen te verhuizen.

Over het plan, dat vorige week bekend werd gemaakt, was veel onrust ontstaan onder de kantoormedewerkers en rechters van de vestigingen. Die zagen het overhevelen van kantoorpersoneel als tussenstap naar het volledig verdwijnen van de rechtspraak uit de provincies Drenthe en Friesland.

Ook de burgemeester van Leeuwarden tekende protest aan bij minister Opstelten en in Assen streed de Drentse Statenfractie van de ChristenUnie tegen het plan.

Stap overgeslagen

Het bestuur van de rechtbank Noord-Nederland heeft vanmorgen een brief gestuurd naar de betrokken medewerkers waarin begrip wordt getoond voor de boosheid over het plan.

"Onze conclusie is, dat wij met het uiten van ons voornemen een belangrijke stap hebben overgeslagen door onze leidinggevenden en medewerkers niet mee te nemen in onze overwegingen", staat in de brief te lezen.

"Die stap willen wij nu alsnog zetten door met de medewerkers in gesprek te gaan over de wijze waarop wij tot meer integratie binnen onze rechtbank kunnen komen. Dit betekent dat wij ons voornemen om toe te werken naar een gezamenlijke huisvesting intrekken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl