NOS NieuwsAangepast

Raad Urk boycot kinderpostzegels

De gemeente Urk boycot dit jaar de kinderpostzegels. De hele gemeenteraad staat achter een oproep van de partij Hart voor Urk om geen kinderpostzegels te kopen.

Volgens de partij wordt de opbrengst van de kinderpostzegels gebruikt voor anti-Israëlische projecten. Als voorbeeld wordt de Palestijnse organisatie Holy Land Trust genoemd die met geld van de kinderpostzegels leden van de Palestijnse organisatie Hamas zou trainen.

De boycot volgt op een oproep in het Reformatorisch Dagblad. Een organisatie van rechtse christenen riep daarin "kerkmensen" op geen kinderpostzegels te kopen omdat daarmee anti-Israëlische projecten zouden worden gesteund.

Muziektherapie

Volgens de Stichting Kinderpostzegels wordt er inderdaad samengewerkt met Holy Land Trust. De organisatie geeft training in geweldloze communicatie en in 2006 is ook les gegeven aan mensen van Hamas. Holy Land Trust wilde zo bijdragen aan een vreedzame oplossing van het conflict.

De Stichting Kinderpostzegels benadrukt dat deze communicatietraining geen geld van de postzegels krijgt. Het geld dat Holy Land Trust krijgt wordt besteed aan muziektherapie voor getraumatiseerde kinderen.

Overigens doen de meeste scholen op Urk al jaren niet mee aan de actie van Stichting Kinderpostzegels. Volgens algemeen directeur Wilfred de Vries van Schoolvereniging Rehoboth heeft dat te maken met de "administratieve rompslomp" van de kinderpostzegels. Ook kiezen de scholen liever hun eigen "concretere hulpprojecten" uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl