Bekerhouder PEC verslaat FC Oss

PEC Zwolle heeft ten koste van FC Oss de derde ronde bereikt in het KNVB-bekertoernooi. De bekerhouder was in Zwolle met 3-2 te sterk voor de eerstedivisionist.

Voordat Jesper Drost na een half uur de score opende uit een voorzet van Maikel van der Werff hadden beide ploegen al beste kansen om zeep geholpen. FC Oss kwam nog voor rust op 1-1 door Rick Stuy van den Herik, die doel trof na een hoekschop.

De Brabanders mochten hopen op een verrassing, maar Tomas Necid (kapte man uit en schoot raak) en Drost (scoorde via een been van een verdediger) tilden de stand tussen de 71ste en 74ste minuut naar 3-1 voor de Zwolse ploeg. Istvan Bakx scoorde nog wel snel tegen, maar een Osse stunt zat er nimmer in.

Minieme zege AZ

AZ schaarde zich eveneens onder de laatste 32 dankzij een zege op topklasser EVV: 1-0. De Alkmaarders speelde in te laag tempo, waardoor de club uit het Limburgse Echt zelden in de problemen kwam. De enige treffer kwam van de voet van Thom Haye, die na een combinatie met Markus Henriksen, de bal bij de tweede paal binnen liep.