NOS NieuwsAangepast

Verkeerde man A'dam geliquideerd

De politie in Amsterdam denkt dat Stefan Regalo Eggermont, die in juli werd geliquideerd, voor iemand anders is aangezien. Hoofdcommissaris Pieter Jaap Aalbersberg zegt tegen de lokale zender AT5 dat er geen enkele aanwijzing is dat Eggermont het doelwit van de daders was.

Het slachtoffer was geen bekende van de politie. Hij had volgens Aalbersberg ook geen zakelijke of relationele conflicten.

De 30-jarige Amsterdammer werd zondag 13 juli in zijn auto doodgeschoten. Van de daders werd alleen een uitgebrande vluchtauto teruggevonden. De politie houdt er rekening mee dat Eggermont in dezelfde auto rondreed als het beoogde doelwit.

Beloning

De zaak wordt wel nog altijd in verband gebracht met de moorden in de Amsterdamse onderwereld. "De wijze waarop de moord is uitgevoerd past in het rijtje van de recente liquidaties", zegt Aalbersberg.

Het Openbaar Ministerie looft een beloning van 15.000 euro uit voor de tip die leidt tot de oplossing van de moord. In tv-programma Opsporing Verzocht wordt vanavond aandacht besteed aan de zaak.

Volgens Het Parool lijkt het erop dat de daders het hadden gemunt op een broer van de eerder geliquideerde Youssef Lkhorf. De krant schrijft dat de broer in vrijwel hetzelfde type auto reed als Eggermont en ook geregeld parkeerde in de buurt waar Eggermont werd doodgeschoten.

Een bron meldt aan Het Parool dat de broer van Youssef Lkhorf zelf ook dacht dat hij het doelwit was en daarom is gevlucht naar het buitenland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl