Pianist en componist Erik van der Wurff is overleden. Van der Wurff werkte ruim vijftig jaar samen met Herman van Veen. Een aanzienlijk deel van Van Veens repertoire is mede door Van der Wurff gecomponeerd.

"Tweeënvijftig jaar waren we onderweg naar ergens om er te gaan spelen", schrijft Van Veen op zijn website. "Tweeënvijftig jaar waarin ik zijn zanger was, hij mijn pianist."

De twee leerden elkaar kennen aan het Utrechtse conservatorium. Van Veen over die ontmoeting: "In 1962 had ik een briefje opgehangen in de koffiekletskamer van het Utrechts Conservatorium: Zoek: bloedmooie jonge vrouw die ook redelijk piano kan spelen. Erik reageerde."

Theater, tv, film

Van der Wurff was dirigent en schreef muziek voor theater, series en musicals. Ook arrangeerde hij de muziek bij de speelfilms Van de Koele Meren des Doods en Ciske de Rat.

Naast Herman van Veen begeleidde Van der Wurff ook Vera Mann, Gerard Cox, Robert Long en Simone Kleinsma op de piano. Daarnaast deed hij soloconcerten met eigen werk.

Onderscheiden

Voor zijn werk ontving Van der Wurff een Edison, de Louis Davidsprijs, een Gouden Harp, de Gouden Notekraker. In 2009 werd de artiest koninklijk onderscheiden in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Van der Wurff was 69 jaar. Hij overleed aan de gevolgen van kanker.

STER reclame