1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

Welkom in Aleppo, de spookstad van Syrië

Na drie jaar oorlog is er nog maar weinig over van Aleppo, de grootste stad van Syrië. Veel inwoners en journalisten hebben de stad inmiddels verlaten. VICE news stuurde wel een verslaggever naar de stad en maakte er de vijfdelige documentaire Ghosts of Aleppo. Vanaf vandaag is het eerste deel te zien.

Verslaggever Aris Roussinos van VICE liep twee weken mee met het Islamitisch Front, de grootste groep opstandelingen in de stad. Een IF-commandant leidt Roussinos rond door het oude centrum van de stad.

De documentaire is opgenomen tijdens de ramadan, iets waar de IF-strijders zich nog altijd trouw aan zijn. Roussinos zegt tijdens het avondeten: "Het is heel surrealistisch hoe wij hier nu ontspannen zitten op een oude binnenplaats. We roken waterpijp en drinken thee terwijl het regeringsleger vijftig meter verder op ons aast".

Islamitische staat

Eerder maakte VICE ook al een vijfdelige documentaire over de Islamitische staat. Journalist Medyan Dairieh kreeg toen exclusieve toegang tot de basis van ISIS en trok drie weken met ze op. Dairieh spreekt onder andere met jonge jongens die maar één droom hebben: meehelpen een kalifaat te stichten, een islamitische staat.

Door: Caro

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl