NOS WielrennenAangepast

Van Vleuten ook niet in WK-wegrace

Annemiek van Vleuten doet zaterdag niet mee aan de wegwedstrijd bij de WK wielrennen in Ponferrada. Ze blesseerde zich in de ploegentijdrit, toen ze in een bocht de hekken in reed en twee ploeggenotes over zich heen kreeg.

Van Vleuten, die zich ook al had afgemeld voor de individuele tijdrit, heeft een diepe wond in haar kuit. Daar ondervindt de renster van Rabo-Liv teveel hinder van. "Ik heb een slechte nacht gehad. In mijn ene been heb ik hechtingen, het is heel dik geworden."

"Vannacht kreeg ik ook aan mijn andere been nog eens heel veel pijn, dat vertrouw ik ook niet helemaal", zegt Van Vleuten. "Het is het beste om dat in Nederland uit te laten zoeken, en niet hier in Spanje."

Belangrijke pion

De Nederlands kampioene tijdrijden was een belangrijke pion in de wegwedstrijd. Hetzelfde geldt voor Anna van der Breggen, die zich eerder al afmeldde voor de wegwedstrijd. Van der Breggen hield aan diezelfde valpartij een bekkenbreuk over.

De andere Nederlandse kanshebster Marianne Vos moest zich in de ploegentijdrit af laten zakken: ze kon het tempo van haar ploeg niet bijhouden.

Van Vleuten was kanshebber

Van Vleuten baalt van haar gedwongen afzegging. "Ik ben op hoogtestage geweest, heb zeventien dagen heel veel getraind, ook op de tijdritfiets. Ik was gewoon goed in orde en ik geloofde dat ik hier een medaille kon gaan winnen als ik een goede dag had. Dit parcours ligt mij heel erg goed, ik was zeker een kanshebber."

Bondscoach Johan Lammerts heeft nog geen vervangster voor Van Vleuten opgeroepen. Anna van der Breggen wordt in de wegwedstrijd vervangen door Amy Pieters.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl