Definitief geen bouw Icedôme

Aangepast

De bouw van een nieuw ijsstadion in Almere, het Icedôme, gaat definitief niet door. Er is een gebrek aan investeerders voor de plannen van bouwbedrijven BAM en Van Wijnen.

"Het boek Icedôme is definitief dicht. Het was een brug te ver", vertelt Cees van Bemmel, directievoorzitter van Van Wijnen, aan Omroep Flevoland.

Deur stond nog op een kier

Afgelopen juni besloten de KNSB en NOC*NSF al om de samenwerking met het Icedôme stop te zetten vanwege problemen met de financiering. BAM en Van Wijnen geloofden toen nog steeds in de realisatie van het ijsstadion.

Lange tijd leek het Icedôme de topsporttrainingslocatie van Nederland te worden. In 2013 kwam het plan van Almere als beste uit de bus. Concurrenten waren Thialf Heerenveen en TranSportium Zoetermeer.

KNSB niet meer verrast

De KNSB laat bij monde van directeur Paul Sanders weten niet bijster verrast te zijn door het nieuws. Van de drie kandidaatsteden voor de bouw van het nationaal schaatscentrum genoot Almere lang de voorkeur van de bond, maar toen de garanties te lang op zich lieten wachten trok de KNSB in juni van dit jaar de gunning in.

STER Reclame