AZ klopt PEC na tumultueuze week

AZ heeft een tumultueuze week afgesloten met een zege. Na alle perikelen rond de trainers Marco van Basten en Alex Pastoor werd PEC Zwolle in Alkmaar met 1-0 verslagen.

Het duel kende een gezapige openingsfase. AZ, dat onder leiding stond van interim-trainer Dennis Haar en assistent Van Basten, probeerde het spel te maken, maar Zwolle zorgde voor de meeste dreiging. Beide keepers hoefden echter amper in actie te komen.

Onterecht afgekeurd

Na een half uur leken de bezoekers op voorsprong te komen, maar de treffer werd onterecht afgekeurd omdat Tomás Necid hands zou hebben gemaakt. AZ leek daarna wakker geschud en was tot twee keer toe dicht bij de openingstreffer. Doelman Warner Hahn had echter prima reddingen in huis op een volley van Jeffrey Gouweleeuw en een vrije trap van Nemanja Gudelj.

AZ begon ook prima aan de tweede helft. De ploeg combineerde er lustig op los en Zwolle kwam even niet meer onder de druk uit. De Alkmaarders slaagden er echter niet in het overwicht met een treffer te bekronen.

Kopbal tegen de lat

Na een uur kwam PEC weer wat beter in de wedstrijd en de bezoekers waren via een kopbal van Necid tegen de lat zelfs dicht bij de 1-0.

Het duel was meer in evenwicht, maar toch kwam AZ twintig minuten voor tijd op voorsprong. Hahn, die de hele wedstrijd onzeker oogde bij hoge ballen, ging in de fout bij een hoekschop en Markus Henriksen schoot raak. PEC ging daarna nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar alleen oud-AZ'er Thomas Lam maakte het doelman Sergio Rochet nog even lastig.