FC Twente speelt met Heracles

FC Twente heeft Heracles Almelo de zesde nederlaag op rij bezorgd. De bezoekers waren in de streekderby in het Polman Stadion veel te sterk voor de thuisploeg: 4-1.

Bij de gasten ging het balletje al gelijk gemakkelijk rond, wat leidde tot mogelijkheden voor Hakim Ziyech, Ryo Miyaichi en Kyle Ebecilio. De pittige Heracles-defensie kreeg er, ook omdat de afronding te omslachtig was, steeds een voetje tussen.

Eerste treffer

De eerste de beste kans voor de thuisploeg was wel raak. Thomas Bruns hield na onnodig balverlies in de Twentse opbouw het overzicht en vond Wout Werghorst. Die tekende na ruim een kwartier met een hard schot voor de eerste treffer van Heracles dit seizoen in eigen huis.

De dreiging voor het doel van Dennis Telgenkamp hield aan en de gelijkmaker kon niet uitblijven. Halverwege de eerste helft viel de bal goed voor Luc Castaignos, die droog de 1-1 binnenschoot.

Twee minuten

Vlak voor rust beslisten de bezoekers de wedstrijd met twee goals binnen twee minuten. Castaignos maakte zijn tweede met een schitterende kopbal en Ziyech vond de hoek na zijn tegenstander Mike te Wierik te hebben gepoort.

FC Twente bleef ook na rust met goed combinatiespel de aanval zoeken en sneed regelmatig als een mes door de boter. De ploeg van Alfred Schreuder vergat vroeg in de tweede helft zichzelf vaker te belonen.

Opportunistisch spel

Heracles hield daardoor de hoop zich met opportunistisch spel weer in de wedstrijd te kunnen knokken. Meer dan een spectaculaire omhaal en een schuiver van Bryan Linssen (beide ruim naast) en een flinke kans voor invaller Simon Cziommer (eveneens naast) leverde dat niet op.

In de tegenstoot blies een andere invaller het sprookje uit. Youness Mokhtar werd over de as niet aangepakt en stoomde in een rechte lijn naar de goal: 1-4.