De autoriteiten in Jemen hebben een avondklok ingesteld in delen van de hoofdstad Sanaa vanwege gevechten met opstandelingen. Sjiitische rebellen, Houthi's geheten, hebben naar eigen zeggen het gebouw van de staatstelevisie ingenomen.

Bij het mediagebouw is dagenlang hevig gevochten tussen Houthi-rebellen en soennitische milities. Daarbij zouden minstens 140 doden zijn gevallen. Duizenden inwoners van Sanaa zijn op de vlucht geslagen.

Staakt-het-vuren

De drie tv-zenders staan op zwart. Getuigen zeggen dat het gebouw in brand staat. Buitenlandse luchtvaartmaatschappijen vliegen niet meer op Sanaa vanwege de strijd.

Vanavond meldde de speciale VN-gezant voor Jemen, Benomar, dat de Houthi's en de regering overeenstemming hebben bereikt over een staakt-het-vuren, maar dat is verder nog niet bevestigd.

De Houthi's zijn genoemd naar hun leider Abdelmalek al-Houthi. Ze komen uit de noordelijke provincie Saada en trekken naar Sanaa om meer autonomie voor hun provincie te eisen. Die protestdemonstraties zijn uitgelopen op gevechten met soennitische stammen die de regering steunen.

STER reclame