ADO thuis niet langs Go Ahead

Een flink gehavend Go Ahead Eagles (wegens blessures ontbraken Lesly de Sa, Deniz Türüç, Alex Schalk en Marnix Kolder) heeft een punt gepakt bij ADO Den Haag. De Hagenaars hadden vrijwel de hele wedstrijd een overwicht, maar maakten pas in de slotfase de 1-1.

In de eerste helft leverde de dadendrang van de Hagenaars een handjevol kansen op en een afgekeurd doelpunt. Nadat Go Ahead-doelman Cummins een kopbal van Michiel Kramer had gestopt, schoot Kevin Jansen raak uit de rebound, maar zijn treffer ging niet door wegens eerder geconstateerd buitenspel.

Go Ahead op voorsprong

Na een uur voetbal kwam Go Ahead, dat tot dan aanvallend weinig had laten zien, pardoes op voorsprong. Luttele minuten na ingevallen te zijn, leek Tije ten Den uit een voorzet van Sven Nieuwpoort raak te koppen, maar de treffer kwam op naam van Timothy Derijck, die in het luchtduel met Ten Den de bal het laatst raakte.

ADO ging op jacht naar de gelijkmaker, maar gaf daardoor achterin soms ruimte weg en daarvan profiteerde Go Ahead bijna. Fernando Lewis ging alleen op het doel af, maar kreeg de bal niet onder controle, waardoor Derijck alsnog onheil kon voorkomen.

Blunder Cummins

Naarmate de tweede helft vorderde nam de Haagse druk toe, maar Cummins stond pal bij inzetten van onder anderen Roland Alberg en Wilfried Kanon. De doelman schutterde echter bij een schot van Aaron Meijers: de bal belandde via zijn grabbelende handen en de lat voor de voeten van Kramer, die simpel binnen kon tikken.