Pastoor weg bij AZ vanwege lek

Aangepast

Alex Pastoor moet bij AZ vertrekken omdat de clubleiding twijfelt aan zijn integriteit. Pastoor zou betrokken zijn geweest bij het uitlekken van schadelijke informatie over de medische klachten van Marco van Basten.

De Telegraaf meldde een week geleden dat Van Basten zou vertrekken bij AZ, omdat de stress van het hoofdtrainerschap hem te veel werd. Na het bekend worden van dat nieuws koos Van Basten uiteindelijk voor een rol als assistent. Assistent-trainer Alex Pastoor was zijn beoogde opvolger, maar ook voor hem ging het mis.

In een persbericht meldde AZ dat de clubleiding niet tot overeenstemming kon komen met Pastoor tijdens de onderhandelingen over een contract als hoofdtrainer. Details daarover werden niet gegeven. Naar nu blijkt bood AZ de assistent-trainer in eerste instantie een verdubbeling van zijn salaris. Het tweejarig contract zou ook worden doorbetaald als Pastoor voor het einde van de rit het veld moest ruimen.

"Integriteitsprincipe"

De onderhandelingen strandden uiteindelijk omdat bij AZ twijfels rezen over de rol die Pastoor gespeeld zou hebben bij het uitlekken van het nieuws over Van Basten. "Het gaat om het integriteitsprincipe", zo vertelde technisch directeur Earnest Stewart in het programma Voetbal International.

Stewart: "Ik heb Alex Pastoor nooit het lek genoemd, maar denk wel dat hij betrokken is geweest bij het uitlekken van de informatie. Daar heb ik hem toen op aangesproken. Het is heel vervelend, want je bent iemand aan het wantrouwen."

Pastoor ontkent de beschuldigingen aan zijn adres: "Dit is pertinent niet waar, dit is een enorme belediging voor mij." Pastoor gaat er niet mee akkoord dat hij op non-actief gezet is. Hij eist zijn baan als assistent-trainer terug.

STER Reclame