NOS NieuwsAangepast

Pro Patria ziet af van demonstratie

De extreem-rechtse organisatie Pro Patria doet morgen niet mee aan een demonstratie tegen islamitische extremisten in Den Haag.

De organisatie was niet blij met de locatie die burgemeester Van Aartsen aan de demonstratie had toegewezen. "Door morgen op het door de gemeente voorgestelde grasveldje aan de rand van het stadscentrum onze onvrede te gaan uiten, gaan we niks bereiken", schrijft Pro Patria.

Andere aanvragen

Pro Patria heeft ook aanvragen gedaan om te demonstreren in Rotterdam en Voorburg-Leidschendam, maar de organisatie vond de gemeentelijke voorwaarden voor die demonstratie ook onaanvaardbaar.

De organisatie heeft nu besloten om alles op te schorten en een nieuwe aanvraag te doen, zodat van tevoren goed overlegd kan worden met de gemeentes.

Naast Pro Patria zouden morgen ook organisaties met zeer uiteenlopende doelstellingen demonstreren in Den Haag, zoals de extreem-linkse AFA, de extreem-rechtse NVU en IAVVS van website Geenstijl.

Of die demonstraties nog wel doorgaan, is nog onduidelijk. De Muslim Defence League ziet net als Pro Patria af van een betoging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl