2020: Oranje speelt twee keer thuis

tijd van publicatie Aangepast

Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen is erg blij dat Amsterdam gekozen is als speelstad van het EK in 2020. "Het is fantastisch als je twintig jaar na dato weer zo'n fantastisch evenement in Nederland mag organiseren. We hebben er met alle partijen hard aan gewerkt en dan volgt vandaag de beloning."

De toewijzing betekent volgens Van Oostveen dat het Nederlands elftal twee thuiswedstrijden zal gaan spelen op het EK in 2020. "In het bid staat dat je, op het moment dat je speelstad bent, ook twee thuiswedstrijden krijgt. Dat betekent dat het Nederlands elftal, als het zich kwalificeert natuurlijk, twee keer thuis speelt. Ik was er zelf in 2000 bij, toen zat ik op de tribune. Dat is natuurlijk fantastisch om mee te maken."

Songfestival

De Nederlandse delegatie ging met vertrouwen naar Genève, waar vrijdagmiddag de speelsteden bekend werden gemaakt. Maar helemaal zeker over de uitslag was Van Oostveen nog niet. "Het voelt een beetje als het Songfestival. Je weet dat je goed bent, maar uiteindelijk moet de jury wel beslissen of je ook daadwerkelijk mee mag doen. In die fase zaten we. Uiteindelijk hebben we niet vals gezongen", zegt Van Oostveen met een glimlach.

Volgens Van Oostveen is Amsterdam er al helemaal klaar voor. "We hebben de afgelopen jaren bewezen dat we een heel compacte stad hebben waar je dit soort evenementen uitstekend kunt organiseren. Eigenlijk zijn de faciliteiten nu al aanwezig. We zouden bij wijze van spreken morgen al kunnen beginnen met de wedstrijden."

STER Reclame