Pastoor eist baan terug bij AZ

Aangepast

Alex Pastoor wil zijn functie terug als assistent-trainer van AZ. De Noord-Hollander hoopt in samenwerking met de VVCS zijn baan terug te krijgen.

AZ besloot woensdag afscheid te nemen van Pastoor, nadat beide partijen het niet eens waren geworden over de voorwaarden van zijn beoogde positie als hoofdtrainer. Pastoor moest bij AZ de opvolger van Marco van Basten worden.

AZ weigerde

De Alkmaarders boden Pastoor een contract voor negen maanden aan, maar dat bod weigerde hij. Daarop koos Pastoor om zijn werkzaamheden als assistent te behouden. AZ weigerde echter om onder die voorwaarden verder samen te werken en stuurde aan op een breuk.

Pastoor reageerde stomverbaasd en zegt zich zeer gekrenkt te voelen in de houding van AZ. De afgelopen dagen kreeg de trainer juist positieve signalen, zowel vanuit de club als de spelersgroep, over zijn huidige functioneren.

Geen ontslag

Volgens Pastoor heeft AZ het contract eenzijdig opgezegd en eist hij met behulp van de VVCS - goedschiks of kwaadschiks - zijn baan terug.

Pastoor ontkent met klem dat de Alkmaarse club hem zou hebben ontslagen vanwege het eventueel lekken van informatie over de fysieke problemen van Marco van Basten naar de pers.

STER Reclame