De Haagse politiechef Van Musscher heeft op de Marokkaanse ambassade gesproken met ambassadeur Bellouki van dat land. Over de inhoud van het gesprek wil de politie niets kwijt.

De ambassadeur diende gisteren een klacht in over het optreden van de Haagse politie tegen Marokkaanse Nederlanders in de Schilderswijk.

Hoefkade

Bellouki verwees naar een incident op 6 september, toen twee agenten op de Hoefkade een 14-jarige jongen zonder aanwijsbare reden hardhandig tegen de grond werkten. Zijn toegesnelde vader werd met kracht weggeduwd en geslagen; protesterende omstanders kregen klappen met de wapenstok.

Volgens de politie hinderden de jongen en zijn vader de agenten die met een andere zaak bezig waren. De politie zegt in een reactie dat beelden die de ambassadeur heeft gezien niet het hele verhaal vertellen.

Diplomatiek

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de ambassadeur ook over de kwestie gesproken. Dat gebeurde volgens een woordvoerder van het ministerie tijdens een kennismakingsgesprek dat enige tijd geleden al was afgesproken. Het ministerie heeft de Marokkaanse ambassadeur laten weten de zaak geen diplomatieke kwestie te vinden.

STER reclame