NOS NieuwsAangepast

Wie vermoordde Britse toeristen op Koh Tao?

Wie heeft de Britse Hannah Witheridge (23) en David Miller (24) op het toeristeneiland Koh Tao in Thailand vermoord? In de nacht van zondag op maandag zijn David en Hannah doodgeslagen met - waarschijnlijk - een schoffel. De politie wil weten of de onderstaande man meer weet. Deze beelden zijn vandaag vrijgegeven.

De politie heeft gezegd dat ze een Brit willen spreken die met David en Hannah is gezien. Volgens de BBC is hij geen verdachte in de zaak. Nu wordt binnen de Birmese gemeenschap op het eiland gezocht naar de mogelijke dader(s). Dat is controversieel, omdat die groep vaker wordt beschuldigd als er iets gebeurt op het eiland.

Wat is er gebeurd?

Op 100 meter van de plek waar David en Hannah werden vermoord, was zondagnacht een feest met veel buitenlandse toeristen. Daar hebben David en Hannah elkaar ook ontmoet, schrijven verschillende media. De politie denkt dat op deze camerabeelden te zien is dat ze samen naar huis gingen. Niet veel later zijn ze op het strand op gruwelijke wijze vermoord.

Beiden werden halfnaakt teruggevonden op het strand. "De man was in zijn rug en in zijn hoofd gehakt, de vrouw in haar gezicht, het was gruwelijk", zei een agent tegen The Telegraph. Hannah droeg alleen een bikinitopje toen ze werd gevonden, lokale media schrijven daarom dat ze misschien ook wel is verkracht. Een eindje verderop werd een bebloede schoffel gevonden.

Toerisme

Koh Tao staat bekend als een toeristeneiland. Jaarlijks komen duizenden toeristen met bootjes naar het eiland om er te duiken en te feesten in de omgeving. Maar maandag was het voor even afgelopen met dat gefeest en gereis. Geen enkele boot mocht van Koh Tao vertrekken, omdat de politie zocht naar mogelijke daders.

Inmiddels is de rust weer wat teruggekeerd. De Nederlandse toeriste Eveline is op Koh Tao en zegt: "Vandaag zijn we op een duiktrip geweest en we hebben er verder weinig van meegekregen. Hier gaat verder alles door. We hebben geen politie gezien en er is geen grimmige sfeer."

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl