NOS NieuwsAangepast

Euthanasie voor moordenaar België

Een Belg die al 30 jaar in de cel zit wegens moord en seksuele misdrijven mag uit zijn lijden worden verlost. Het is voor het eerst dat een euthanasieverzoek van een Belgische gevangene is goedgekeurd.

Frank Van Den Bleeken zegt dat hij een gevaar voor de samenleving is. Ook vindt hij dat hij in de Belgische cel nooit de goede behandeling heeft gekregen, nadat de rechter hem ontoerekeningsvatbaar had verklaard.

Hij zag zelf nog twee opties, zei hij tegen het VRT-programma Panorama: overplaatsing naar een gespecialiseerde instelling in Nederland of euthanasie vanwege ondraaglijk psychisch lijden.

Euthanasie

De verhuizing naar de Nederlandse kliniek ging niet door. Het ministerie van Justitie in Brussel heeft nu toestemming gegeven om Van Den Bleeken voor 48 uur naar een ziekenhuis over te brengen. Daar kan hij dan euthanasie krijgen in aanwezigheid van zijn familie.

Volgens persbureau Belga moet het hof van beroep eind deze maand nog een officieel arrest uitspreken over de zaak. Op welke termijn Van Den Bleeken wordt geëuthanaseerd is nog niet bekendgemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl