NOS NieuwsAangepast

Arrestaties in zaak vermiste Belg

De politie heeft twee Nederlanders opgepakt in de zaak van een Belg die al sinds november wordt vermist. De mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van de Belg.

De 31-jarige man uit Roosendaal en de 42-jarige man uit Rijsbergen worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda. De politie pakte de twee vrijdag al op, maar dat is nu pas bekendgemaakt.

Drugsdeal

De 27-jarige Jelle Leemans uit Rumst is sinds 21 november spoorloos verdwenen. Hij had die dag een afspraak in Roosendaal of Essen en zou tienduizenden euro's op zak hebben gehad. De politie denkt dat hij slachtoffer is van een misdrijf na een mislukte drugsdeal.

Sinds de afspraak van Leemans in Nederland is niets meer van hem vernomen. Zijn auto werd een paar weken later aangetroffen in Merksem bij Antwerpen.

De zaak kwam vorige week aan bod in de tv-programma's Opsporing Verzocht en Bureau Brabant. Dat leverde ruim twintig tips op.

Daarna zochten de Belgische en Nederlandse politie in de omgeving van Roosendaal tevergeefs naar het lichaam van Leemans. Zo'n 65 agenten kamden met honden, paarden en speciale apparatuur de bossen van de Rucphense Heide uit. Ook een boerderij in het dorpje Schijf is doorzocht, evenals een autobedrijf in Roosendaal.

Verrassing

Leemans zus schreef eerder dit jaar in een blog dat ze niemand kent die zo intensief en graag leefde als hij. "Hij liep over van de plannen, verbouwde zijn huis, reisde de halve wereld af en tegelijk was hij er altijd als je hem echt nodig had." Voor de familie kwam het als een verrassing dat Leemans mogelijk met drugs bezig was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl