NAC in slotfase langs Dordrecht

Aangepast

NAC Breda heeft zijn tweede zege van het seizoen geboekt. De Brabanders wonnen met 1-0 bij FC Dordrecht, de club van coach Ernie Brandts, die tussen 2007 en 2008 NAC onder zijn hoede had.

De Dordtenaren slaagden er in de eerste helft niet in om hun overwicht te bekronen met een doelpunt. Het dichtst bij succes was Rick ten Voorde, die de bal in het doelgebied uit de kluts voor zijn voeten kreeg, maar Jelle ten Rouwelaar net niet wist te verschalken. Zittend op de doellijn keerde de keeper het rollertje met zijn voet.

Heuse pirouette

Joris van Overeem liet voor de pauze ook een aardige kans onbenut. Hij schoot naast uit een voorzet van Jeffry Fortes, die zich op rechts met een wervelende actie (inclusief heuse pirouette) vrij had gespeeld.

NAC moest het hebben van spaarzame counters, waarbij het meeste gevaar kwam van Adnane Tighadouini. Hij zag een schot uit een moeilijke hoek gestopt door doelman Filip Kurto, die de topscorer eerder had gestuit toen hij alleen op hem af kwam.

Paal en lat

Na de pauze liet NAC zich aanvallend wat meer gelden en waren onder anderen Mats Seuntjens, Stipe Perica en Kingsley Boateng dicht bij succes. De betere kansen bleven echter voor Dordrecht. Een vrije trap van Robin Gosens belandde op de lat, een inzet Van Overeem werd net voor de lijn gekeerd door Rémy Amieux en Giovanni Korte schoot tegen de paal.

Toch greep de thuisclub uiteindelijk naast de drie punten. Boateng mocht onbedreigd op Kurto af en omspeelde de doelman op kundige wijze.

STER Reclame