In Nigeria zijn 41 mensen omgekomen toen een gastenverblijf bij een kerk in Lagos instortte. Het gebouw van twee verdiepingen stortte vrijdagmiddag al in, maar het nieuws is nu pas buiten Nigeria bekend geworden.

Reddingswerkers haalden vrijdag 130 mensen onder het puin vandaan. Enkelen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Het is nog onduidelijk waardoor het pand instortte. Volgens de lokale autoriteiten werden er twee nieuwe verdiepingen op het gastenverblijf gebouwd, maar het is niet bekend of er op het moment van instorten aan het pand werd gewerkt.

Moordpoging

De kerk is van de gemeente van de in Nigeria bekende gebedsgenezer TB Joshua. Hij denkt dat het bezwijken van het gebouw een andere oorzaak heeft. Hij hield voordat het gebouw instortte een preek en werd door aanwezigen gewezen op een vliegtuigje dat vlak over het gebouw vloog.

Volgens Joshua vloog het toestel vier keer over het gastenverblijf en leek het erop alsof het wilde landen. Vijf minuten daarna stortte het pand in. "Het kan zijn dat ze mij wilden vermoorden", zei de gebedsgenezer tegen de BBC.

Joshua is beroemd in Nigeria en omringende landen. Hij wordt ook wel de Profeet genoemd. Zijn diensten zijn populair en trekken vaak duizenden belangstellenden.

STER reclame