Onrust in gevangenis Sint Maarten

time icon Aangepast

In de Pointe Blanche-gevangenis op Sint Maarten is het sinds donderdag onrustig. Aanleiding is de mislukte aanslag op een vooraanstaand lid van een bende. Er zijn veel wapens gevonden.

Een gevangene die 28 jaar uitzit voor moord probeerde donderdag Urvin Laurence W. om te brengen. W. wordt gezien als leider van een CuraƧaose bende, die zich onder meer bezighoudt met drugshandel tussen de Antillen en Nederland en met huurmoorden. De bende, 'No Limit Soldiers', zou ook betrokken zijn geweest bij de moord op politicus Helmin Wiels.

Medegevangenen konden voorkomen dat W. werd vermoord, maar de dader raakte daarbij zwaargewond.

Dreigbrief

De politie ging meteen na de aanslag met veel manschappen de gevangenis binnen en doorzocht een aantal celblokken. Er werden twee vuurwapens en verschillende zelfgemaakte steekwapens gevonden.

Vrijdag ontving de directeur van Pointe Blanche een dreigbrief. Daarop besloot de politie ook andere cellen te doorzoeken. Bij die tweede zoektocht vond de politie opnieuw een groot aantal zelfgemaakte wapens, zoals hakmessen en machetes.

De veiligheid in de Pointe Blanche-gevangenis staat al lang ter discussie. Er zijn geregeld incidenten. Ook waren er ontsnappingen. Volgens minister van Justitie Dennis Richardson kampt de gevangenis met een schreeuwend personeelstekort.

STER Reclame