Willem II klopt dolend Feyenoord

Willem II heeft een streep gezet achter een recordreeks van 47 uitduels zonder overwinning in de eredivisie. De Tilburgers verrasten een hevig met zichzelf worstelend Feyenoord in De Kuip met 2-1.

Feyenoord begon nog wel aardig aan de wedstrijd. Dat leverde al in de eerste minuut een flinke kans voor Lex Immers op. Zijn schot werd geblokt en Willem II had bij de eerste de beste tegenstoot succes.

Oud-Feyenoorder Samuel Armenteros mocht van links voorgeven en bij de tweede paal werd Frank van der Struijk ook al geen strobreed in de weg gelegd. Hij ramde de bal langs Kenneth Vermeer, die zich zijn eerste minuten in het Feyenoord-shirt anders zal hebben voorgesteld.

Armenteros scoort in De Kuip

De Rotterdammers waren er lang door van slag. Er werd wel druk gezet, maar zo halfslachtig en onsamenhangend dat de Tilburgers er gemakkelijk onderuit konden voetballen. Halverwege de eerste helft werd het zelfs 0-2. Terell Ondaan dolde Terence Kongolo op de achterlijn en legde de bal terug op Armenteros. Die scoorde in De Kuip nooit in het Feyenoord-shirt, maar wist er nu wel raad mee.

Pas in de 43ste minuut veerde De Kuip weer even op. Jean-Paul Boëtius' slalom door de defensie was oogstrelend, zijn afronding belabberd.

Rutten grijpt in

Fred Rutten greep in de rust in. Hij bracht Jens Toornstra en Elvis Manu en liet Joris Mathijsen en Boëtius achter in de kleedkamer. De Rotterdammers grepen het initiatief, maar de eerste kans was toch weer voor Willem II. Armenteros kreeg veel vrijheid om te koppen, maar Vermeer was attent. De bezoekers leunden verder vooral achterover en zagen hoe het zwoegende Feyenoord weinig klaarspeelde.

Manu kopte nog wel van dichtbij in de handen van Kostas Lamprou, maar daarna werd het weer lang stil. Rutten had wel succes met zijn derde wissel, de nieuwe aanvaller Colin Kazim-Richards. De debutant kopte de bal met nog een kwartier te spelen uit een voorzet van Luke Wilkshire hard langs Lamprou.

Penibele slotfase

Twee minuten later had de Turkse aanvaller bijna opnieuw succes. Zijn spectaculaire omhaal ging maar net naast. De slotfase was penibel voor de Tilburgers, maar de ploeg ontsnapte bij een schuiver van Manu (redding Lamprou) en een inzet van Toornstra (paal) aan de gelijkmaker.